Medlemmar

 

Lotta Engberg
sång

lottakanna.jpg

Lotta är en av Sveriges i särklass mest folkkära artister, hon började i bandet tidigt under sin karriär, ett band som gjorde henne till den dansbandsdrottning som hon ännu är. Efter att Lotta och Anders Engbergs orkester splittrats så bildade hon bandet "Lotta Engbergs orkester", sedermera "Lotta Engbergs".

list.jpg

Anders Engberg
Saxofon, bas, kör

anders.jpg

En musikalist ut i fingerspetsarna, förutom att själv spela har han varit studiomusiker och producerat. Efter att bandet gick isär så bildade han Anders Engbergs orkester där tex. Charlotte Perrelli (då Nilsson) var sångerska i.

list.jpg

Peter Åhs
Sång, keyboard, gitarr

peter.jpg

Peter sjöng in flera duetter med Lotta samt några solosånger på bandets plattor. Under sin tidigare karriär gjorde han sig ett namn även inom hårdrocken. Peter följde med Lotta när hon startade "Lotta Engbergs orkester" och har sjungit och spelat med Lotta långt in på 2000-talet. Peter skrev även flera sånger på bandets skivor.

list.jpg

Patrik Ehlersson
Gitarr

patrik.jpg

Började i bandet 1991, den första skiva Patrik är med och spelar på är "Världens bästa servitris". Patrik var mellan 1999 till 2015 gift med Lotta. Fortsatte att spela med Lotta i de band hon startade efter splittringen av Lotta och Anders Engbergs orkester.

list.jpg

Pedro Johansson
Keyboard

pedro.jpg

Var med i bandet från början till slut, hade även tidigare spelat tillsammans med Anders Engberg och Stefan Bosch. Han var även med och producerade bandets skivor. Även Pedro fortsatte att spela med Lotta i hennes kommande band fram till 2002 då han la de aktiva musikspelandet på hyllan för andra projekt.

list.jpg

Mikael Wendt
Gitarr

mikael.jpg

Var med i bandet under deras två första år. Förutom att spela gitarr så är Mikael en mycket erkänd låtskrivare som skrev flera låtar till bandet. Mikael har dessutom skrivit Lottas "Fyra bugg och en Coca-Cola" samt melodifestivalvinnaren "Som en vind". Mikael producerade även Charlotte Perrellis (då Nilsson) Eurovision Song Contestsegrare "Tusen och en natt/Take me to your heaven". Mikael jobbar idag som politiker.

list.jpg

Jörgen Horneij
Trummor

jorgen.jpg

Medverkar på bandets samtliga produktioner. Spelade dansmusik många år innan han blev medlem i Lotta och Anders Engbergs Orkester, bla. med Stefan Bosch och även sedan tidigare jobbat med Anders Engberg. Jörgen inledde sin musikkarriär som mycket ung tillsammans med några vänner och då kallade de sig för Clas-Jörgens. Jörgen avled 1992.

 

list.jpg

Anders Gustavsson
Trummor

anderstrummor.jpg

Ersatte Jörgen Horneij 1992 efter hans bortgång. Anders fortsatte att spela med Lotta i hennes nya orkester och medverkade på de tre första skivorna i den nya orkestern. Han slutade i Lotta Engbergs år 2000.

list.jpg

 

 

   
     
     
     
     
     
     
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)